18.09.2020. Skupština opštine Batočina, održala je danas svoje drugo zasedanje, koje je obeležilo usvajanje nekoliko bitnih odluka iz oblasti finansija kao i razrešenja i imenovanja.
Završni račun budžeta opštine Batočina za 2019. godinu usvojen je većinom glasova, a prema njemu, opština Batočina je na kraju prethodne godine ostvarila budžetski suficit u iznosu od 27.859.000 dinara. Takođe, većinom glasova usvojena je i Odluka o drugoj izmeni Odluke o budžetu opštine Batočina za 2020. godinu. Obrazlažući rebalans budžeta, predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović je istakao da su usled vanrednog stanja i trenutne epidemiološke situacije smanjeni budžetski prihodi opštine, dok su uvećana sredstva iz ostalih izvora. Mladenović je istakao da će bez obzira na pomenuto smanjenje prihoda, rebalans omogućiti da se do kraja godine, realizuje deo planiranih projekata.

Kao poslednji, iz seta finansija, usvojen je šestomesečni izveštaj o izvršenju odluke o budžetu za ovu godinu. Taj izveštaj takođe je prožet smanjenjem prihoda, ali se u celini može reći da je  izvršavanje tekućih rashoda opštine redovno.
Na samom početku sednice, verifikovani su mandati petoro novih odbornika, kao posledica izbora izvršnih oragana opštine na prethodnoj, konstitutivnoj, sednici SO Batočina. U delu razrešenja i imenovanja, za vršiova dužnosti direktora Kulturnog centra „Dositej Obradović“ iz Batočine, imenovan je Saša Golubović iz Batočine, a sve nakon podnete ostavke i razrešenja na lični zahtev, dosadašnjeg direktora Dušana Popovića.
Većinom glasova usvojena je i odluka o dodeli septembarskih nagrada opštine Batočina za 2020.godinu. Povodom obeležavanja, dana opštine Batočina, u znak priznanja za izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose afirmaciji, ostvarenju razvoja i ukupnog napretka opštine Batočina, povelje „21. septembar“ dodeljuju se: Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" Batočina, Domu zdravlja Batočina, Fudbalskom klubu "Sloga" iz  Milatovca, Dramskom timu Predškolske ustanove „Poletarac“ Batočina, dok će diplome biti dodeljene Nemanji Milanoviću - golmanu "U19" Futsal reprezentacije Srbije, Draganu Krstiću iz Subotice – penzionisanom gimnazijskom profesoru po rođenju Batočincu, Veljku Veljkoviću -  učeniku generacije Srednje škole „Nikola Tesla“ Batočina i Nataliji Mitrović - đaku generacije OŠ"Sveti Sava" Batočina.